Urakointi hinnan taso? | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Nyt kun poliisi ilmoitti että alle 6€ pizzoja ei ole olemassa jos paperit ovat kunnossa niin mitenköhän on lumenaurauksen suhteen? Missäköhän menee alaraja että se voi olla rehellistä toimintaa mistä maksetaan verot ja sosiaalikulut palkkoihin, ilta ja yölisät sekä ylityöt? Ai niin, ja konekin pitää maksaa?

Ja huom tämä otsikko ei ollut tosikoille, heräsi vain kysymys aiheesta! :mrgreen:
 
On tässä sellainen porsaanreikä, että firman omistajana voit tehdä lumitöitä ilman edellä mainittuja rajoitteita niin pitkään, kun rahat ja/tai kunto riiittää.

Sen verran olen muuttanut sopimuksia, että joulu-, tammi- ja helmikuulle on asetettu minimirajat laskutukselle. Asiakkat ovat ymmärtäneet hyvin, että tietyt menot kuten vakuutukset, eivät riipu lumen määrästä.


Oke
 
sitä minä en ymmärrä että 500k€vehkeillä ajetaan 50 € /h

kuitenniin kuskillekkin pitäs palakkaa maksaa? tai kone kuolettaa..

miten saat 50t€ koneelle saman?


tää on tää suomen verotus yms huonollamallilla kun kannustaa vexeli vetoisuuteen
 
50€ tunnissa sas kun seisoo haravan varressakin. Toki harava pitää heilua myös! Ja hyvän haravan saa 30€! Toki laiska ei saa olla sillä hinnalla. Nopeasti ja tehokkaasti kun hoitaa niin saa myös laskuttaa! Ja tähän se kuuluisa pieni "mainos": Steffective!

En kyllä todellakaan ymmärrä näitä 500k€ ja 50€ tunnissa. Mun matikkapää ei kyllä osaa laskea sitä oikein. Toki, mulla oli vain pitkä matikka lukiossa...
 
MRJ sanoi:
Onhan noissa yleensä pari muuttujaa... :D

Tässä erittäin asiallinen kommentti...

Tilanteeseen vaikuttaa paljon yleinen työtilanne. Jos töitä paljon tarjolla voi kai laskuttaa 50€ pelkästä miehestä, mutta täällä turun seudulla on kyllä kilpailua sen verran että 50€ on ihan hyvä hinta Avantin hintaisesta/ tasoisesta koneesta. (Siis 600 sarja ja siitä alaspäin. En oo oikein käsittänyt 760sen ideaa, siihen hintaan saa jo tehokkaampia koneita)

Toinen tekijä on onko työntekijöitä vai yrittäjä itse, parempi on tehdä koneelle pienemmällä katteella töitä kuin yrittää kovaa hintaa jos sen saa pari kertaa kuussa, tiedän tapauksia jotka ovat hinnoitelleet itsensä ulos.
 
Jotta nyt kukaan ei ymmärätisi väärin niin tämä on se juttu mitä ihmettelen:

8 tuntia päivässä a 50€ ja 5 päivää viikossa ja 4 viikkoa kuukaudessa tekee 8000€.
Kone on pyörinyt silloin 160 tuntia ja tunti maksaa huoltoineen ja polttoaineineen ehkä keskimäärin 20€(optimistinen arvio, isot koneet kuluttavat kymmeniä litroja tunnissa))

Eli 8000€ -3200€= 4800€

Työntekijä(yrittäjäkin pitää saada rahaa) Palkka ehkä 2000€? Kuluineen lähes 3000€?

Nyt jäi siis jäljelle 1800€ millä maksat koneen joka maksoi 500K€! Ja leikitään että koneen omistajakin haluaa jotain tuottoa rahoilleen/riskeilleen, ehkä 800€/kk ja käyttää 1000€ koneen maksamiseen. 500K€ ja 1000€/kk tekee 500 kuukautta!!!! Ja jos on 300k€ kone niin 300KK!!! Vuodessa ei ole kun 12kk, eli menee tovi ennen kun se kone on maksettu. Ja tässähän ei ole huomioitu korot jotka tällä hetkellä ovat hyvin minimaallisia.

Leikitään vielä että koneen omistaja laittaa kaiken, eli 1800€/kk koneen maksamiseen. Silloin ei mene kun 277kk tai 166kk! Eli 20-10 vuotta koneen maksua!

Eli en ymmärrä edelleenkään miten 300-500k€ koneilla voidaan urakoida 50€ tuntiveloituksella, ja hei, ihan samaa onko alv 0% tai 24% se 50€/t, ei se mikään muuta oleellisesti!

Mutta lunta odottaessa! Ei taida tulla tämän vuoden puolella täällä etelässä ainakaan!
 
avant quattro sanoi:
En oo oikein käsittänyt 760sen ideaa, siihen hintaan saa jo tehokkaampia koneita

Tehokkaampia varmaan löytyy mutta löytyykö yhtä monipuolisia?
Mutta turhaan tässä koneita vertaillaan. Toiset tykkää vihreistä ja toiset punaisista. Koneen hinta tuntihintaan nähdenhän oli se juttu.
 
joo ja tää siis oli mulla tälläinen yleinen avautuminen. mun veteraanilla mahtaa olla 50 kin lujassa :mrgreen: eikä se oo maksanut 500t€, mutta lähinnä isot kaivurit, metsäkoneet KAt yms. toki kilpailu määrittää hintatasoa.
 
Kyllä kyllä. Mutta vertailu siihen 6€ pizzaanhan oli se ajatus. Että jos pizza maksaa alle 6€ niin "piti" ilmoittaa asiasta. Siitä tämä kysely kun minäkään en ymmärrä noiden 300-500k€ koneiden tunti hinnoittelu!
 
Niin, koneella voidaan laskuttaa 50€/h (veroton) ja työpäivät 8h. Mutta ei se tarkoita, että kone kuluttaa polttoainetta koko sitä aikaa tai tulee muita kuluja. Niillä työmailla, joilla koneella tehdään täydet päivät töitä, ainakin meillä on hinta täysin eri. Sitten täytyy miettiä myös mitä arvostaa. Esim meillä yksi kallis kone on tiukaksi kilpaillulla hinnalla kaikki arkipäivät töissä 4 vuoden ajan, mutta ne on juuri noita konetta säästäviä "töitä". Sopivalla hinnalla saatiin tuo sopimus ja on tosiaan tiedossa koneelle varma työ 4 vuodeksi, kalliimmalla kone seisoisi pihalla ja tehtäisiin vain jos joskus sattuis töitä tulemaan. Tähän täytyy myös sitten laskea tuolla koneella normaalin työajan päälle tehtävät keikkatyöt, jotka ovat sillä oikealla hinnalla. Eli tuolla halvalla hinnalla se "perustulo", jolla saadaan kaikki kulut katettua ja jää myös ylimääräistä. Keikkatöillä sitten tehdään lisää sitä plussaa..
 
STEFFE sanoi:
Mutta lunta odottaessa! Ei taida tulla tämän vuoden puolella täällä etelässä ainakaan!

Onko tämä tietäjän lupaus?
Meinaan, että muutan hetikohta lentolippuni ja lähden käymäään "kotona" lämmittelemässä välillä...

Mutta: yrittäjä ei pysty toista ihmistä palkkaamaan näinä aikoina töihin sillä 100'n palkan kulut ovat kuitenkin minimissäänkin luokkaa 40...70 rahaa (vähän niitä muitakin hallintokuluja huomioiden). Tuohon päälle vielä kohtuuhintainen kone, jonka arvosta kait 50-60% poistuu käyttöaikana ja nuo edellä lasketut juoksevat kulut.

Aikoinaan tätä samaa laskettiin kopiofirmojen hinnoista: lopputulema oli, että tarkoitus ei olekaan koskaan tienata sillä firmalla koneiden vaihtoa. Rahat pois, nurkka nurin ja uutta liisausta peliin toiselta kone toimittajalta.

Pois luettakoon tietysti kaikki internet&tietämysfirmat, joissa on tappioiden katteena muutamia satoja miljoonia ns. riskirahaa. Kait kaikilla on jo sijoittajien tukemat korvavalot hankittuna kaamoksen pelastajaksi :lol:
 
STEFFE sanoi:
Kyllä kyllä. Mutta vertailu siihen 6€ pizzaanhan oli se ajatus. Että jos pizza maksaa alle 6€ niin "piti" ilmoittaa asiasta. Siitä tämä kysely kun minäkään en ymmärrä noiden 300-500k€ koneiden tunti hinnoittelu!

Tuosta vaan! Niin virkamiehet selvittää ja me maksamme heidän palkkansa - joka tapauksessa.

Anna vihje verovilpistä

Tällä vihjetietolomakkeella voit kertoa havaitsemastasi verovilppiepäilystä. Voit lähettää vihjeesi nimettömästi ilman, että lähettäjän tiedot selviävät.

Julkisuuslain mukaisesti Verohallinnon on pääsääntöisesti annettava tieto vihjeen sisällöstä, jos henkilö tai asianosainen, jota vihje koskee, pyytää sitä. Vihjetiedon antaja ei ole asianosainen, joten salassapitosäännösten vuoksi emme voi antaa hänelle tietoja asian käsittelystä.
Lue lisää vihjetietolomakkeesta.

Tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia. Jos lähetys on onnistunut, saat kuittauksen vihjeen vastaanottamisesta.
 
Vielä tohon Steffen kululaskelmaan sen verran, että esim. meillä länkkärin keskikulutus on n 7,5l/h ja löpö taitaa tällä hetkellä alennuksineen olla alle 80snt/L. Normaalihuollon hintakin taitaa pyöriä korjaamoilla 500€ 250h välein, itse tehtynä halvempi, toki isot huollot taas kalliimpia. Eli yhden tunnin kuluiksi tulee n 6€(polttoaine)+2€(huolto) eli vain 8€/h. Tämä on taas sitten konekohtaisia asioita, mutta ei se koneen koko aina kerro kulutusta :)
Lisään vielä sen, että tähän päälle tulee tietenkin kauha- ja rengaskulut ja korjaukset. Mutta ne jakautuu pitkälle aikavälille, eikä tuo "tuntikulutus" nouse siitä kauheasti. Lisälaitteet tulisi sitten taas saada katettua niistä tulevan lisähinnan myötä.
 
Ja toisaalta, jonkun pitää pystyä urakoinnista maksamaan ja suomessa se on kyllä vaikeaa (keskinkertaiset palkat ja korkea verotus, myös niillä tilaajilla). Eli aika harvalla on varas maksaa, eli parempi vaan kun on kunnolla kilpailua.
Sehän on niin että kaikki liiketoiminta ei voi kaikille olla kannattavaa, jos ei pysty toimimaan vallitsevalla hintatasolla niin sitten pitää tehdä muuta. ;)
 
Ville_remppaaja sanoi:
Ja toisaalta, jonkun pitää pystyä urakoinnista maksamaan ja suomessa se on kyllä vaikeaa (keskinkertaiset palkat ja korkea verotus, myös niillä tilaajilla). Eli aika harvalla on varas maksaa, eli parempi vaan kun on kunnolla kilpailua.
Sehän on niin että kaikki liiketoiminta ei voi kaikille olla kannattavaa, jos ei pysty toimimaan vallitsevalla hintatasolla niin sitten pitää tehdä muuta. ;)


Tämäkin on totta.
 
Monta hyvää asiaa tuli esille. Mun laskemaan tuntikulutukseen on vähän huomiotu pitkän aikavälin kuluja kuten renkaat, tapit jne.

Mutta tässä nähdään selkeesti se että tämä on vaikea kysymys. Sen takia tuntuu hassulta tämä 6€ pizza rajakin!

Ja kuten aina, kauppa on se mikä kannattaa ;)
 
Vielä täytyy muistaa että koneella on jokin jäännösarvo.

Esim kun vaihdettiin Valtra a93- N103. Vajaassa kolmessa vuodessa oli mittarissa 2800 tuntia ja hyvityshinta 5000 € vähemmän kuin ostohinta.
Pienemmät avantitikin pitävät arvonsa hyvin.

Jos tuntihinta on 50€/h x 2800h = 140 000€ Tuon verran on kone tuottanut miinus Palkka ja polttoainekulut.
Ja valmistuksessakin on yksi suomalainen työllistynyt vuodeksi.....
Mikähän mahtaa olla Avantin työllistävä vaikutus.
 
Ja nyt tiedämme miten on mahdollista tehdä kuuden (6,-) euron pizza.
Lainaus jutusta: Edullisen mutta rehellisen pizzan taustalla on halvat raaka-aineet ja itse alusta asti tekeminen.
Tämä varmasti pätee myös Avant'lla lumi- ja muitakin töitä tekeviin.