mainari

Jäsen
Keskustelun aloittaja
12.11.2010
36
0
6
Pohjanmaa
Onko kenelläkään kokemuksia ketjuista avant 220:sessä. Voisi olettaa, että eteneminen liukkaalla jäällä ja sohjossa olisi helpompaa pidon takia??
Kertokaahan kokemuksia Ovatko ihan turha ostos! :roll:
Ja jos olisi sitten myynnissä sellaiset piikilliset olisin kiinnostunut ostamaan. Rengaskoko 21*8.00-10" TR
 
Kyllähän ne hyvät on, piikillisistä on lähinnä kokemusta. Sopivalla lumisella alustalla loppuu ajomoottoreista teho ennen kuin pito renkaista. IKH:lta löytyy ainakin jonkinlainen valikoima.
 
Suosittelen ketjuja. Hyvät myös kesällä juurakoissa ja suomaalla ja myös rinteissä, jos on liukasta.
 
Itse ostin mönkkärin ketjut Biltemasta ja kavensin ja lyhensin hieman, oli edulliset ja on pelannut tosi hyvin, ja alle laittaa viisi minuuttia per pyörä. ;)
 
terve!
Jos alkaisi tuohon hommaan niin, millainen operaatio oli tuo ketjujen kavennus ja lyhentäminen? Mikä oli ketjujen koko mistä aloitit? Alkuperinen rengashan on 21*8.00-10"TR jonka ympärille ketjut tulisi.
Antaistko muutamia vinkkejä hommasta ja esilletulleista/hyvistä toiminta tavoista. Tarviiko hommata jotakin lenkkejä,lukkoja,sakkeleita lisää muutosta tehtäessä.
Oliko materiaali ketjuissa 5mm vaiko 6mm? ja oliko ketjut "salmiakki"kuvioiset piikilliset ketjut?
 
Tein Bilteman ketjuista kans passelit takarenkaille. Tuotenumero on 37605 jolla löytyy kuvakin bilteman sivuilta. Traktorikuvioiseen renkaaseen noista tuli passelit pelkästään lyhentämällä, eli nuo poikittaiset ketjut menevät nätisti renkaan kuvion uriin. Lyhennykseen ei tarvinnut hommata mitään muita osia, kaventamisen kanssa voi olla eri juttu... Lokasuojat joutuu takaa ottamaan irti. Eturenkaille ketjut eivät mahdu, tuleepi hytikkaöljysäiliö vähän liian lähelle, nurmikuvioisilla renkailla ja levikepaloilla kuulemma onnistuisi ketjut eteenkin...

Ketjut eivät ole salmiakkikuvioiset ja materiaali on 6mm. Pari talvea ovat nyt olleet alla ja laittaminen/poisotto on tosiaan noin viiden minuutin homma.
 
Kun luin tätä keskustelua päähäni pälkähti, jo taloutta vaihtanut Honda mönkijä, johon ostin ketjut.
Jäivät käyttämättä ja ajattelin sovittaa ne 200:een, jäi tekemättä. :roll:
Nyt kipasin talliin, josta löysin paketin ja näppäsin kuvat kännykällä. Laitoin ketjun vaan lokarin päälle,
niin näkee vähän, leveys on melko kohdallaan.
Jos on tarvetta ja viiteliäisyyttä sovittaa, niin luovun noista nimellisellä hinnalla. (40€/pari ?)
 

Liitteet

  • Ketju 1.jpg
    Ketju 1.jpg
    169,7 KB · Katselut: 2 302
  • Ketju 2.jpg
    Ketju 2.jpg
    161,1 KB · Katselut: 2 272
Purkasin toisen puolen sivuketjun, ihan vaan vääntämällä ruuvimeisselillä sen verran auki, että kejulenkki mahtui tulemaan pois sen jälkeen renkaan yli menevästä kejusta muistaakseni 2 tai 3 lenkkiä pois ja sivuketju paikolleen ja lyhennys sopivaksi, ja se oli siinä. Hommaan meni aikaa pari tuntia ja työkaluina iso ruuvimeisseli papukaijapihdit ja pulttisakset. ;)